27. veebruar 2010

Kas Pelgulinn upub enne kevadet prügisse?


Pelgulinna puumajade rajooni elanikud on juba mõnda aega mures oma üle ääre ajavate prügikastide pärast. Prügiveofirma Prügivedu Tallinn OÜ laiutab aga nõutult käsi ja süüdistab selles, et pole võimalik teenust osutada, Tallinna linna. Prügiveofirma peamine argument on see, et tänavad pole läbitavad. Selle kohta on neil ka varmalt fotod esitada. Tõsi ta on, kahesuunalistest tänavatest on lumeuputuse tõttu saanud kitsad ühesuunalised uulitsad, kuid kuidas siis peaks oma kodudeni jõudma neil tänavatel elavad inimesed? Ja kas kiirabi peaks jätma inimesed surema ning tuletõrjeautod ootama tänava otsas, kuni maja maha põleb?

Siiski lohutatakse Prügivedu Tallinn OÜ-st järelpärimise teinud kliente, et konteinerid tühjendatakse esimesel võimalusel. Aga millal tekib esimene võimalus, kas siis, kui kevadpäike tänavad lumest paljaks sulatab ja seega prügiautode jaoks läbitavaks muudab? Kuhu peaksid elanikud seni prügi korjama? Looma oma kõrge maamaksuga kruntidele alternatiivsed prügimäed? Sõlmitud prügiveolepingu kohaselt maksab klient prügifirma nö tühisõidu topelt kinni. Samas vastupidisel juhul, ehk kui prügiveofirma teenust ei osuta, sisuliselt irvitatakse inimesele näkku, käskides kliendil endal linnaga suhelda – „loomulikult“ ei kuulu prügifirma eetika juurde teenuse mitteosutamisest informeeriv kliendi teavitamine.

Miks need elanikud siis teist prügifirmat ei kasuta, imestab nüüd ilmselt nii mõnigi. Aga asi on selles, et see pole lihtsalt võimalik. Prügivedu Tallinn OÜ on lihtsalt Tallinna linna poolt peale surutud teenusepakkuja. Seega on tekkinud justkui surnud ring: linn käsib kasutada konkreetset teenusepakkujat, viimane aga ei suuda kvaliteetset teenust pakkuda ning suunab kliendi omakorda linna poole tagasi.

Kas praegused linnavalitsejad (Põhja-Tallinnas linnaosavanem Karin Tammemägi) väärivad ikka linnaelanike usaldust, kui ei suudeta tagada prügivedu, tänavate lumest puhastamist ja seega maksumaksjaist kodanike elu normaalset toimimist?

3 kommentaari:

Scotty Bones ütles ...

What country are you from?

Unknown ütles ...

Saan aru, et probleem on ka selles, et lumekoristusfirma on samuti monopoolses seisundis. Vaja oleks rakendada tööle mitu firmat korraga, mida see talv tõesti nõuab. (NB! äravedamata lume tõttu on tänavad ka liiklusohtlikeks muutnud ja see on äärmine hoolimatus!)
Prügivedajate ja linnaosavalitsuse kohalike prügiprobleemist mitteteavitamine on karm. See näitab, et klient pole kuningas, vaid teatud poliitiline juhtimine. Lahenduste otsimiseni nad ei küündi, sest see pole nende huvides, raha tuleb ju nagunii sisse.

Meelis ütles ...

mulle jääb esmapilgul arusaamatuks see lause " ... Sõlmitud prügiveolepingu kohaselt maksab klient prügifirma nö tühisõidu topelt kinni....." kui auto ei pääse tänavale ( ühesuunaliseks muutunud siis millise kliendi nad "ohvriks" valivad

Kui prügimehed ei pääse hoovi siis on muidugi selge et maja peabki selle tühisõidu kinni maksma so see on tema (meie) vastutada