22. veebruar 2011

Kalamaja tasuline parkimine kohtas ka halduskogu vastuseisu

Täna olid Tallinna Transpordiameti ja inseneribüroo Stratum esindajad Kalamaja tasulise parkimisala ettepanekuga Põhja-Tallinna halduskogu ees.

Stratumi puhul pani mind sügavalt imestama see, kuidas on võimalik uuringuga kindlaks tehtud eeldustest (päevane parkimistäituvus 34 ja öine 43 protsenti) teha järeldusi tasulise parkimisala kehtestamise poolt. Tõsisemast parkimisprobleemist saab rääkida alles kahekolmandikulise parkimistäituvuse puhul.

Transpordiameti esindaja hr. Siimon andis paljudele küsimustele pisut ebalevaid vastuseid, kuid tõdes lõpuks, et ühtegi otsust pole tehtud. Tema sõnul tuleb otsustada kompleksselt ja tegelikult võib otsus tulla ka algselt pakutule täiesti vastupidine ehk siis tasulise parkimisala tsooni võidakse näiteks Kotzebue tänava ja Põhja puiestee osas õgvendada.

Selle jutu peale ei jäänud üle muud, kui sõnastada halduskogu otsuse ettepanek - tänada Stratumit tehtud töö eest, võtta aluseks Stratumi poolt pakutud arenguvariant nr 1, mille järgi tasulist parkimisala ei laiendata ning väljendada toetust Telliskivi Seltsi tänases avalduses väljendatud seisukohtadele.

Tuleb tõdeda, et Keskerakonna esindajatest viibisid tänasel halduskogu istungil vaid Andrei Birov ja Vladimir Velman. Viimane andis istungi juhtimise üsna kiirelt üle aseesimees Juskele. Vastuseisu tasulise parkimisala ideest loobumisele ei väljendanud keegi.

Elame, näeme – kas kõik lahenebki tänase otsuse järgi või oodatakse ära valimised, et siis rünnak Kalamaja peale uuesti ette võtta. Linn on planeerinud ebamõistlikus summas parkimistulusid ja parkimisala laiendamise ainus idee näibki olevat raha kogumine, mitte liiklusprobleemide lahendamine.

Toetati ka ettepanekut koostada Kalamaja liiklusskeemi planeering.


Autor: Andres Herkel, Põhja-Tallinna halduskogu liige. www.herkel.net

Kommentaare ei ole: